
Çalışma Alanlarım
Bilişsel Davranışçı Terapi
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) kişinin düşünce yapısında, algısında, olayları yorumlayış şeklinde, duygusal tepkilerini ve davranışlarını belirlediği kuramına dayanır.
Bu sebeple terapideki amaç, kişinin olumsuz ve işlevsel olmayan düşüncelerini yeniden şekillendirerek, yerine gerçekçi ve olumlu düşünce biçimleri koymaktır. Bu şekilde kişinin duygu ve davranışlarının değişmesi sağlanır.
BDT; Depresyon, Panik Bozukluk, Fobiler, Sosyal Anksiyete, Sınav Kaygısı, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Post Travmatik Stres Bozukluğu, Somatofotm Bozukluklar, Sağlık Kaygısı Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluğun tedavisinde etkili olabilmektedir.
EMDR
EMDR, Türkçe açılımıyla Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır. Bugüne kadar her yaştan milyonlarca kişinin farklı tiplerde psikolojik rahatsızlıklarının başarıyla tedavi edilmesini sağlamıştır.
EMDR terapisi yaşadığımız ve etkisinden kurtulamadığımız rahatsız edici olay, anı ve huzursuzlukları yeniden anlamlandırarak etkisinden çıkmamızı ve rahatlamamızı sağlayan bir yöntemdir.
Çift Terapisi
Çift ve Aile Terapisi, evli olan ya da olmayan çiftlerin karşılaştıkları sorunları ele alıp çözüme kavuşturmayı hedefleyen bir terapi modelidir.
Temel amaç, birlikte oluşturulan hedefler çerçevesinde yine birlikte çözümler geliştirmektir.
Evlilik öncesinde çiftlerin birbirine uygunluğunu sorgulaması, evliliğe uyum, evlilik sonrası yaşanan iletişim problemleri, kök aile sorunları, bebekli yaşama uyum, aldatma, kıskançlık, cinsel yaşam gibi konular çift terapisi sürecinde çalışılabilmektedir.
Aile Danışmanlığı
Aile Danışmanlığı, bütüncül bir yaklaşım ile tüm ailenin değerlendirildiği, bireyi tek başına değil aile içinde ele alarak, aile içinde yaşanan; iletişim problemleri, ölüm, kronik hastalıklar, kardeş kıskançlığı, okula uyum sorunları, ebeveyn tutumları, ergenlik çatışmaları, sınav kaygısı, bağlanma sorunları, taşınma dönemlerinde yaşanan uyum süreci, yeni bir çocuk ya da bir aile üyesinin evden ayrılma süreci, ekonomik krizler gibi sorunların olması durumunda aileye psikolojik destek verme sürecidir.
Online Terapi
Online Terapi, terapist ve danışanın farklı sebeplerle yüz yüze görüşmeleri yürütemediği durumlarda internet üzerinden psikoterapi hizmetinin sağlanmasıdır. Online terapi çok sayıda kişi için, daha ulaşılabilir ve pratik olması nedeniyle tercih edilmektedir. Danışan kendisini rahatça ifade edebileceği ve güvende hissettiği, terapi seansı için uygun bir ortamda görüşmeye katılabilir.
Kişinin evden çıkmasına engel olabilecek fiziksel ya da psikolojik bir rahatsızlığının olması, yaşadığı bölgede alanında yetkin bir terapiste ulaşamaması, pandemi döneminde yaşanan karantina gibi durumlarda online terapi hem maddi hem de zaman açısından kişi için daha ulaşılabilir ve sürdürülebilir olmaktadır.
Yapılan bir çok araştırma online terapinin, bir çok ruh sağlığı probleminin tedavisinde geleneksel terapi kadar etkili olduğunu göstermektedir.
Online terapi ile görüştüğünüz terapistin yetkinliğinden emin olmanız, online terapinin size uygunluğunu terapist ile birlikte değerlendirmeniz ve oluşabilecek olumsuzluklarla ilgili alınabilecek önlemler üzerine konuşmanız online terapi sürecinin verimliliğini arttıracaktır.
